miercuri, 10 octombrie 2018

Drob de vinete - Reteta de sezon

     - 2 vinete;
     - 6 bucati catei de usturoi;
     - 4 bucati oua;
     - 4 linguri faina;
     - 1 bucata ardei gras rosu;
     - 1/2 legatura marar;
     - 40 grame unt;
     - piper;
     - sare.

     Instructiuni:

     Vinetele spalate, curatate de coaja si taiate cubulete mici. Intr-o cratita la foc mare se toarna 2 litri de apa si se lasa la fiert 15 minute. Cand a atins punctul de fierbere, se pune vinetele tocate, 1/2 lingurita sare, amestecati si fierbeti 15 minute, apoi puneti si lasati la scurs intr-o strecuratoare.
   
     Intr-o tigaie incinsa puneti la topit untul si caliti ceapa tocata marunt. Apoi adaugati ardeiul tocat cubulete, mararul tocat sio usturoiul pisat, amestecati si lasati 2 minute la calit. Apoi adaugati vinetele scurse si amestecati usor pana se omonegizeaza ;i lasati 10 minute la racit.

     Intr-un bol bateti ouale si adaugati compozitia de vinete, faina, 1/2 lingurita de sare si piper. Amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Turnati compozitia i
ntr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si unsa, apoi dati la cuptorul preancalzit la temperatura de 170 gr C timp de 30 - 40 minute.

     Lasati drobul la racit, apoi il feliati.

     Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu