marți, 23 octombrie 2018

Traditia varzei la murat

     Traditia romaneasca a "conservelor pentru iarna" spune ca varza se pune la murat inainte de Sfantul Dumitru si Sfantul Andrei. Daca vrei sa faci totul dupa norme, este musai sa o pui la Sfantul Dumitru (sa se mureze pana se intra in Postul Craciunului) si cea pusa de Sfantul Andrei, este tocmai buna pentru Postul Pastelui.

     S-e apropie Sfantul Dumitru si gospodarii sunt in febra cumparaturii verzei pentru a fi bagata la murat si pusa la butoi.

     Stiati ca varza se pune la butoi cu cotorul in sus? Aceasta intrebare nu este o noutate pentru cei care baga varza la butoi in fiecare toamna. Procesul prin care varza se transforma in varza se numeste lacto-fermentatie. Acidul lactic protejează împotriva creşterii bacteriilor nocive, fiind foarte benefic pentru sănătate.

     Sursa foto
: internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu