Traditia romaneasca a "conservelor pentru iarna" spune ca varza se pune la murat inainte de Sfantul Dumitru si Sfantul Andrei. Daca vrei sa faci totul dupa norme, este musai sa o pui la Sfantul Dumitru (sa se mureze pana se intra in Postul Craciunului) si cea pusa de Sfantul Andrei, este tocmai buna pentru Postul Pastelui.
S-e apropie Sfantul Dumitru si gospodarii sunt in febra cumparaturii verzei pentru a fi bagata la murat si pusa la butoi.
Stiati ca varza se pune la butoi cu cotorul in sus? Aceasta intrebare nu este o noutate pentru cei care baga varza la butoi in fiecare toamna. Procesul prin care varza se transforma in varza se numeste lacto-fermentatie. Acidul lactic protejează împotriva creşterii bacteriilor nocive, fiind foarte benefic pentru sănătate.
Sursa foto
: internet
Salut! Sunt Ady. Blogul lui Ady a fost creat in urma unui hobby in a așterne in mediul on line tot ce in viata intâlnesc ori mă ma inspira. Desi postarile le gasiti pe pagina de Facebook, v-aș ruga sa va abonati la Blogul lui Ady si sș interacționam împreună pe comementarii, astfel vă aflu si părerile care pot fi constructive. Nu sunt ziarist, nu am pregătiri în domeniu, chiar sunt curios dacă mă descurc!
marți, 23 octombrie 2018
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
-
Îmi era dor de zăpadă! Nu mai văzusem de 7-8 ani. O vedem la culoare, fulguiește, având în vedere că sunt generații de copii care nu ș...
-
De la un timp nu stiu ce sa mai cred, te văd schimbată, parcă nu mai esti tu, acei ochisori ai mei veseli care m-au atras si oferit pr...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu