miercuri, 4 octombrie 2017

Îndeletnicirea porcinelor

Am constatat că îndeletnicirea porcinelor nu mai e demult o afacere, totuși pentru folosul personal rentează, atunci când nu ai o situație financiară prea bună. Nu toți avem bani să ne cumpărăm carne, slănină sau porc în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Tradițional e ca fiecare să aivă pe masă de Crăciun carne sau preparate din porc.
Fiecare țăran sau mic fermier, cum se numește acum, dacă tot are  și-și muncește propia tarla sau are pământ în Asociație,dacă tot are cereale semănate și recoltate cu sudoarea frunții lui, de ce să nu întrețină și un porc sau doi prin propia ograda ! Se căznește omul pentru propia s-a existență și a familiei.
Scumpirile de pe 1 octombrie deja ne-au bătut la ușă, tot din agricultură e viitorul nostru, a celor cu
o situație materială modestă. Alimentele oricum costă, de ce să dăm bani pe ele și porcul nostru din curte să-l vindem, când la noi în ogradă se găsește propia sursă de carne, slănină și preparate ca la mama acasă. Carnea porcului crescut de noi e ecologică, pură, fără emulgatori și coloranți.
Am o presimțire că în viitor agricultura ne va asigura existența, în caz contrar vom munci la stăpân.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu