Am constatat că îndeletnicirea porcinelor nu mai e demult o afacere, totuși pentru folosul personal rentează, atunci când nu ai o situație financiară prea bună. Nu toți avem bani să ne cumpărăm carne, slănină sau porc în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Tradițional e ca fiecare să aivă pe masă de Crăciun carne sau preparate din porc.
Fiecare țăran sau mic fermier, cum se numește acum, dacă tot are și-și muncește propia tarla sau are pământ în Asociație,dacă tot are cereale semănate și recoltate cu sudoarea frunții lui, de ce să nu întrețină și un porc sau doi prin propia ograda ! Se căznește omul pentru propia s-a existență și a familiei.
Scumpirile de pe 1 octombrie deja ne-au bătut la ușă, tot din agricultură e viitorul nostru, a celor cu
o situație materială modestă. Alimentele oricum costă, de ce să dăm bani pe ele și porcul nostru din curte să-l vindem, când la noi în ogradă se găsește propia sursă de carne, slănină și preparate ca la mama acasă. Carnea porcului crescut de noi e ecologică, pură, fără emulgatori și coloranți.
Am o presimțire că în viitor agricultura ne va asigura existența, în caz contrar vom munci la stăpân.
Salut! Sunt Ady. Blogul lui Ady a fost creat in urma unui hobby in a așterne in mediul on line tot ce in viata intâlnesc ori mă ma inspira. Desi postarile le gasiti pe pagina de Facebook, v-aș ruga sa va abonati la Blogul lui Ady si sș interacționam împreună pe comementarii, astfel vă aflu si părerile care pot fi constructive. Nu sunt ziarist, nu am pregătiri în domeniu, chiar sunt curios dacă mă descurc!
miercuri, 4 octombrie 2017
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
-
Parohia Telești 1 Din păcate pe meleagurile noastre sa pierdut tradiția colindelor. Doar cea cu *Bună Dimineața la Moș Ajun* se mai păs...
-
Sunt multe controverse în privința homoxexualității. Pentru a cădea de comun acord trebuie să înțelegem că a aceste persoane, indiferen...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu