vineri, 25 august 2017

O nouă generație - Generația Focebook

România își formează generația tinerilor care nu visează la viitor, sau generația facebook, cum le mai spun eu. Practic, ei sunt întreținuți de părinți, mai exact 25%% din tinerii patriei, dar numărul tinde să crească.
Intervievați de Pro TV, de ce nu se duc la muncă, unul dintre ei spune că are pensie de urmaș și nu are rost să mai muncească, mulțumindu-se să trăiască pe banii statului. Un altul spune că pentru ieșirile în oraș îl sponsorizează părinții, că de aia e copilul lor. Acești tineri nu au visuri, trăiesc pe baza părinților și ajutoarelor sociale. Parcă gadgeturile le-au luat conștiința, de ei nu se gândesc la ziua de mâine. Părinții nu or să fie alături de ei o veșnicie. Întrebați dacă s-au gândit la viitor, uimiți de întrebare, răspund că nu încă. Frate, ai 20-30 de ani!
Ce e mai grav, e că numărul acestor tineri ar putea crește. Consideră că salariile din România sunt mici și cred că în străinătate se câștigă banul mult mai ușor și traiul este mai facil, dar odată ajunși la fața locului și dând de o muncă dură, se întorc tot în întreținerea părinților.
Uimitor este că cei care au pretenție la salarii mari sunt cei fără nici un fel ce calificări ori studii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu