Traditional porcii se taie de Ignat (21 decembrie). Dat fiind ca aceasta Sfanta zi este in postul Mare, am fost nevoiti sa taiem porcul mai inainte, pentru a avea timp si pentru pregatirea lui (preparatele traditionale), de Craciun si Anul Nou sa avem masa plina de bucate, asa cum sta bine oricarui roman neaos.
Cateva zile care sunt in febra pregatirii porcului, a preparatelor traditional romanesti, cum ar fi carnatii, caltabosul, toba, jumarerile (topitul unturii), carnea la granita, toba si nelipsitii carnati ca la mama ascasa, incomparabili cu cei care ii gasim in in supermarket.
Va doresc sa mancati porcii sanatosi (care aveti) si Sarbatori Fericite tuturor care citesc Blogul lui Ady!
Suirsa foto: internet
Salut! Sunt Ady. Blogul lui Ady a fost creat in urma unui hobby in a așterne in mediul on line tot ce in viata intâlnesc ori mă ma inspira. Desi postarile le gasiti pe pagina de Facebook, v-aș ruga sa va abonati la Blogul lui Ady si sș interacționam împreună pe comementarii, astfel vă aflu si părerile care pot fi constructive. Nu sunt ziarist, nu am pregătiri în domeniu, chiar sunt curios dacă mă descurc!
luni, 11 decembrie 2017
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
-
Parohia Telești 1 Din păcate pe meleagurile noastre sa pierdut tradiția colindelor. Doar cea cu *Bună Dimineața la Moș Ajun* se mai păs...
-
Sunt multe controverse în privința homoxexualității. Pentru a cădea de comun acord trebuie să înțelegem că a aceste persoane, indiferen...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu