Cum am facut primele mele chiftele de post.

- am fiert 100 g granule de soia in 2 l de apa si am adaugat in ele o lingurita boia de ardei dulce, o lingurita delikat si o lingurita mujdei de usturoi. (se poate adauga ce mirodenii doriti, asta a fost alegerea mea). Apoi se lasa intr-o sita la scurs si se preseaza bine.
- usturoiul pisat (4 catei) se mesteca bine cu 2 cartofi dati prin razatoare (partea mica) si doua felii de paine inmuiata.
- am adaugat si 2 linguri de faina, o legatura de patrunjel, o jumatate legatura marat si putin leustean (verdeata puteti adauga ce vreti si cat doriti, aceasta a fost alegerea mea). Se potriveste gustul de sare si piper, apopi se adauga soia, ce a fost lasata la scurs si se omonegizeaza bine.
- Cu mana umeda se formeaza chiftele care se trec prin pesmet. Se aseaza pe fundul vasului in care se scot un servet de hartie.
Va urez pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu