Ați râs vreodată de o persoană care avea telefon cu tastatură? Știu că ați făcut-o, fie și în glumă, deși ve-ți spun e că nu.
Este cunoscut faptul că popularitatea telefoanelor inteligente (smartphone-uri), sau a celor digitale cum li se spune în popor, crește de la an la an. Aproape jumătate din populația româniei și nu numai, folosesc telefoanele inteligente. Românii au ajuns să se împrumute sau să facă rate la bancă pentru ultimul model de smartphone apărut pe piața gadgeturilor, doar pentru aparențe sau fitze, cum spunem noi în popor, care ce credeți, are aceeași funcții ca telefoanele clasice (fairphone-uri), care încă mai au un public țintă.
Trecerea de la un telelefon mobil clasic la un smartphone a fost un mare șoc perntru mine. Am vrut să fiu și eu în rândul oamenilor moderni. Când mi l-a adus curierul, nu știam nici să-l deblochez pentru a putea intra în setările lui. Pentru mine acest fapt era o necunoscută, fiind nevoit să apelez la varianta de a chema în ajutor un vecin. Apoi chinul cel mare era în a schimba paginile, atingerea cu degetul, eram prea brusc în mișcări.
Am constatat că sunt prea sensibile la căderi și li se sparge displayul. Acest fapt nu intră în garanție și uneori mai bine îți cumperi altul nou. Aceste telefoane nu sunt deloc ieftine, de aceea e bine ca atunci când le cumpărați, să nu vă zgârciți la prețul huselor din vitrină și să cumpărați una pentru modelul telefonului dumneavoastră. Protejează foarte mult. Părerea mea că e mult mai bine decât să prelungiți garanția. Dacă știam asta încă de la început, mai salvam din telefoanele pe care le-am avut. Nu toate telefoanele inteligente sunt OK, le cade softul. Noi oamenii vrem să cumpărăm produse cât mai ieftine, din dorința de a avea un smartphone putem cădea în plasă. Atunci numai dacă le scoatem bateria își mai revin...
Smartphone-urile sunt bune pentru a naviga pe internet, jocuri pentru diferite aplicații, dar cele cu tastatură sunt mult mai durabile. Eu din copilărie am învățat că telefonul se folosește pentru a vorbi și în epoca în care trăim și pentru a trimite un SMS. Pentru această utilitate tot pe cele clasice ne putem baza. E adevărat, fac poze cu neclaritate și nu au spațiu mult de stocare, dar pentru aceasta s-a inventat cardul SD.
Pentru omul modern smartphone-ul este indinspensabil. Trăim în epoca internetului, aici putem naviga și descărca noi aplicații. Nu am pasiunea jocurilor, niciodată nu am avut-o, hobyul meu este arta fotografică, de aceea pentru mine în primul rând contează câți MP are telefonul, pentru a scoate fotografiile și filmările cu claritate.
Faceți un exercițiu de imaginație, cum ar fi trecerea în direcția contrară, de la un telefon mobil Smartphone la cel clasic. Ar fi o idee interesantă ca o perioadă să vă axați pentru orice nevoie numai pe telefonul clasic. Nu vă întreb dacă v-ați adapta, doar puneți în practică această trecere fără a trișa.
PS Că nu-mi permit ceea ce îmi doresc, este partea a doua unde am putea avea altră discuție.
Salut! Sunt Ady. Blogul lui Ady a fost creat in urma unui hobby in a așterne in mediul on line tot ce in viata intâlnesc ori mă ma inspira. Desi postarile le gasiti pe pagina de Facebook, v-aș ruga sa va abonati la Blogul lui Ady si sș interacționam împreună pe comementarii, astfel vă aflu si părerile care pot fi constructive. Nu sunt ziarist, nu am pregătiri în domeniu, chiar sunt curios dacă mă descurc!
duminică, 16 iulie 2017
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
-
Parohia Telești 1 Din păcate pe meleagurile noastre sa pierdut tradiția colindelor. Doar cea cu *Bună Dimineața la Moș Ajun* se mai păs...
-
Sunt multe controverse în privința homoxexualității. Pentru a cădea de comun acord trebuie să înțelegem că a aceste persoane, indiferen...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu