GENERATIA CU CHEIA DE GAT

In copilarie am fost educati altfel in comparatie cu copii din generatia actuala. Am fost educati pe baza principiului de respect fata de persoanele majore. Roseam atunci cand la televizorul alb-negru rula o scena de sarut intr-un film (oricum la TV nu vedeam mai mult), in prezenta persoanelor adulte. Cuvantul SEX nici nu indrazneam a-l rosti.
Daca mai primeam de la tata sau mama cate o palma sau urechere nimeni din jur nu se alarma sa cheme protectia copilului. Era felul parintilor nostrii si al profesorilor de a ne educa. Acum la 40 de ani constat ca ne-a prins tare bine, o lectie de viata. Am fost nevoiti de mici a ne descurca singuri si sa stim ce-i aia responsabilitate, oricat de nesemnificativa ar fi fost. De aceea ni s-a spus "GENERATIA CU CHEIA DE GAT". Exemplu: cu aragazul umblam inca din frageda pruncie, asta nu insemna ca nu eram ocrotiti de catre parinti.
Ca si in zilele noastre, parintii isi doreau ce e mai bun pentru copii lor, a fost doar felul lor de a ne educa. Ei nu stateau ca acum cu copii acasa, de nu mai stiu nici sa mearga singuri/pe jos. In primii doi ani nu aveam parintii alturi de noi permanent. Trebuia sa munceasca pentru a ne oferi strictul necesar, pe Statul Roman nu-l interesa cine ingrijeste copii, doar natalitatea sa creasca.

Comentarii

Postări populare