Pelerinaj - Taranii la capitala

In pelerinajul nostru de vineri, 23 martie, 2018, am ajuns in aglomeratia centrala din Bucuresti.


                                                                              III 

In centrul capitalei, foarte aglomerat traseul, noi provincialii nu suntem obisnuiti cu asemenea trafic. Fiind greu cu stationarea si parcarea unui autocar de 45 de locuri, am fost nevoiti sa mergem pe jos aproximartiv 400 m.. Unora dintre noi ne facea bine aceasta miscare... aproape ca amortisem stand pe loc. Multa apa se gasea de la zapada. Partie nu era deloc pe trotuare. Pietonii inotau la propiu, asta daca nu aveau "norocul" sa se intalneasca cu cate un maldar de nameti sau cu cate o balta de apa care nu putea fi evitata pe nicio parte. Pe carosabil era o partie de exceptie, dar toata zapada luata cu plugul se gasea pe margine. In sinea mea ma gandeam ca de aceea au fost inchise scolile, un ger aprig nu a fost...!
Noi ca "ceata lui Pitigoi" 👬😀, se uitau bucurestenii la noi ca la masini straine 😁. S-au vazut taranii la capitala. Cateva cucoane au traversat pe interzis. Bag de seama ca aveau bani la ele pentru  a plati amenda. amenda 👮😂. Ce sa-i ceri taranului care nu a vazut semafor decat pe petecul rosu de la buzunarul din spate al pantalonului 😃. Era sa intram in Biserica Icoanei, prima intalnita in cale, dar era destinatia gresita.
Obiectivul a fost casa preotului Irineu de la biserica Icoanei. Aici spovedise si binecuvantase multi oameni. O casa nationalizata cu o arhitectura veche. Dupa predica parintelui, la final am prtimit iconite cu Sfantul Antipa si cu Fecioara Maria impreuna cu pruncul sau si am fost binecuvantati cu totii. 
De data aceasta pelerinajul nostru continua mai mult timp prin Bucuresti, dar revenim la autocar si mai parcugem o bucatica de drum scurt, noua ni se pare interminabil datorita traficului auto si asteptarii la semafoare. Continuarea in articolul urmator.

                                                               continua

Comentarii

Postări populare