duminică, 25 octombrie 2020

Despre rugaciune

     De cate feluri este rugaciunea?

     Rugaciunea poate fi de mai multe feluri, Cea individuala s-au cea spusa pe de rost, poate fi citita si dintr-o carte.

     Care este cel mai potrivit timp pentru rugaciune?


     1. Dimineata la sculare sa ne rugam in genuchi lui Dumnezeu pentru ziua de apoi si cea ce va urma si sa binecuvanteze munca pe care o facem. Practic dimineata este nasterea cand am deschis ochii si mai avem o noua zi.

     2. La amiaza. La amiaza este ora la care Iisus a fost rastignit. Trebuie sa ne oprim si sa ne facem timp sa stam de vorba cu Dumnezeu.

     3. Seara sa multumim lui Dumnezeu pentru foloasele primite in timpul zilei, rugandu-L sa ne ierte greselile si sa ne ierte greselile facute in timpul zilei si sa ne ocroteasca in timpul noptii. Mantuitorul prelungea adesea rugaciunea in timpul noptii.

     In secolul nostru si parerea mea personala, eu as merge pe rugaciunea individuala (ceea ce are nevoie sufletul meu) sau pe "Tatal Nostru", El stie mai bine de ce are nevoie sufletul fiecaruia.

      Ce inseamna rugaciunea in genuchi, prosternarea cu fata la pamant, impreunarea mainilor pe piept sau ridicarea bratelor si altele?

     Ingenuchind in genuchi inseamna evlavia, pocainta si putinatatea noastra inaintea lui Dumnezeu. 

     Prostenarea sau caderea cu fata la pamant inseamna umilinta noastra in fata lui Dumnezeu.
 
    Metania, care este o ingenuchere bsi ridicare rapida, facand semnul crucii, este de doua feluri, mica si mare. Cea mare este cea cu aplecare si ridicare de la pamant in timp ce isi face semnul crucii, si prin ea cinstim indurarea dumnezeiasca. Iar cea mica este o aplecare pana atingem pamantul cu mana. Prin ea cinstim milostivirea Sfintilor.

     
     Cand trebuie sa facem semnul Sfintei Cruci?


     Putem face semnul Sfintei Cruci oricand, dar mai ales inainte si dupa rugaciune. La culcare si la sculare, inainte si dupa masa. Inainte de imnceperea/pornirea oricarei activitati. Nu trebuie sa uitam nici o clipa de Dumnezeu. Intr-un cuvant, in toate imprejurarile. Daca noi suntem cu Dumnezeu si El e cu noi.

     In clipele mele de liniste, uneori stau si ma intreb daca nu i-mi fac rugacinea si inchinaciunera din obisnuinta. Atunci cand ne facem rugaciunea, trebuie sa o facem/citim din suflet si daca nu suntem atenti la un vers spus, trebuie sa o reluam. E ca o poezie, trebuie ca noi sa o intelege, sa cunoastem caile Domnului.

     Ce dobandim cand facem semnul Sfintei Crucii?


     Insemnandu-ne cu semnul Sfintei Cruci, obtinem binecuvantarea lui Dumnezeu.

     Semnul Sfintei Cruci este el insusi o binecuvantare Dumnezeiasca.

     Am  auzit pe la diversa lume cuvantul "Dumnezeu ma dezamagit!" Acum te intreb eu pe tine omule. "Tu ai trait pe placul lui?" Tu nu l-ai dezamagit. Totusi, Dumnezeu e milostiv, El nu dezamageste, doar te pune la incercare. Esti dupa cum traiesti. Inca nu i-ai dat voie sa fie cu tine. 

     Nu esti singur drag/ul/a meu/a. Opreste-te o clipa si asculta-i soapta si linistea dupa care tanjesti. Aminteste-ti ca "toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele tuturor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele tuituror ce sunt chemati dupa planul Sau" Romani 8:28.


     P.S. Dumnezeu intodeauna foloseste situatiile din viata noastra spre binele nostru, pentru modelarea noastra, pentru apropierea noastra de El.


     Sursa foto: https://jurnalspiritual.eu/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Declarații de dragoste

     Pentru mine ești ca o ancoră,care o port mereu în inimă,eu aiurit, tu mai pământeană,dar amandoi pe aceeași undă.      Ești ca o carte ...