Traditional porcii se taie de Ignat (21 decembrie). Dat fiind ca aceasta Sfanta zi este in postul Mare, am fost nevoiti sa taiem porcul mai inainte, pentru a avea timp si pentru pregatirea lui (preparatele traditionale), de Craciun si Anul Nou sa avem masa plina de bucate, asa cum sta bine oricarui roman neaos.
Cateva zile care sunt in febra pregatirii porcului, a preparatelor traditional romanesti, cum ar fi carnatii, caltabosul, toba, jumarerile (topitul unturii), carnea la granita, toba si nelipsitii carnati ca la mama ascasa, incomparabili cu cei care ii gasim in in supermarket.
Va doresc sa mancati porcii sanatosi (care aveti) si Sarbatori Fericite tuturor care citesc Blogul lui Ady!
Suirsa foto: internet
Salut! Sunt Ady. Blogul lui Ady a fost creat in urma unui hobby in a asterne in mediul on line tot ce in viata intalnesc si ma inspira. Sunt o persoana cu dizabilitati si scriu si despre viata acestora. Desi postarile le gasiti pe pagina de Facebook, v-as ruga sa va abonati la Blogul lui Ady si sa interactionam impreuna pe cmomentarii, astfel va aflu si parerile. Multi considera o pierdere de vreme ceea ce fac, nu oblig pe nimeni sa ma citeasca, dar am asa o sastisfactie cand o faceti...!
luni, 11 decembrie 2017
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Declarații de dragoste
Pentru mine ești ca o ancoră,care o port mereu în inimă,eu aiurit, tu mai pământeană,dar amandoi pe aceeași undă. Ești ca o carte ...
-
Parohia Telești 1 Din păcate pe meleagurile noastre sa pierdut tradiția colindelor. Doar cea cu *Bună Dimineața la Moș Ajun* se mai păs...
-
Sufar de epilepsie, am interzis de la medic la cofeina (cafea, cola si ciocolata), alcool su tutun. Ca sa ma prefac ca beau si...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu