LA RECOLTAT

În privința recoltării porumbului, la noi în cartierul Telești, orașul Costeși, județul Argeș, nu sunt ca în alte zone, glorii de recoltat știuleții de porumb, pentru a strânge recolta de pe câmp și porumbul fi curățat boabe, că a mai găsi asemenea glorii, ar trebui să avem hambare de o capacitate imensă pentru a-l depozita. Suntem mici fermieri nu Asociațiile Agricole dezvoltate pe fonduri europene cu propiile utilaje agricole de ultimă generație. Deci nu ne rămâne decât să băgăm zilieri.
Nu mai sunt oamenii ca odinioară, să vină la clască (recoltat) pe ajutate sau benevol. Acum nici plătit nu mai vine. În cel mai pozitiv caz, să găsești pe cineva să vină o jumătate de zi.
Munca câmpului nu-i ușoară. Trăim în secolul XXI, nu se mai face cu oameni, ci cu utilaje agricole. Munca țăranului de pe câmp e pe cale de dispariție.
Trăim în secolul unde banul e la putere. Lumea privește totul ca pe o afacere. Agriocultura s-a dovedit a nu fi rentabilă. De cele mai multe ori nu recoltezi cât ai investit financiar și nu numai în acel teren (arat, semănat, discuit, etc.).
Oamenilor nu le ajung banii, d
ar preferă să trăiasc ă din cumpărat, unii abia ăși duc traiul, decât să muncească.


Comentarii

Postări populare