FUGA DE SOARTĂ - DACĂ VREI, POȚI!

Deplâng soarta copiilor crescuți în centrele speciale. Ruga lor e să aivă o familie cu suflet mare care să le ofere dragostea unui cămin, fără a avea grija zilei de mâine. Toți copii trebuiesc tratați la fel, să le păstrăm inocența din ochi și puritatea sufletelor. Acum, când încă copilăresc, deși ei se maturizează prea devreme în comparație cu copilăria noastră. Poate și viața e altfel!
Copii din centrtele speciale se gândesc cu groază la vârsta majoratului, ceea ce pentru ceilalți copii ar fi un vis împlinit, sărbătorit cu fast, pntru ei este o povară. De aceea s-a întâmplat ca la împlinirea vârstei de 18 ani, mulți dintre ei să fugă din a
cele centre, s-au de soarta care știu că-i așteaptă. Vor fi dați afară din cămin și alungați ca pe niște câini vagabonți și atunci soarta lor se poate schimba. De celer mai multe ori, nu în bine. Mulți o vor lua pe căi greșite. Cutii de carton sau prin canale le vor fi adăpostul. Vor fi bătaia de joc a oamenilor, fără a ști că soarta cu ei a fost crudă.
Puțini din ei vor avea șansa de a fi oameni decenți și importanți, și asta depinde numai de cum ne ajutăm semenii. Dacă ai un vis și vrei să ajungi cineva în viață, atunci te vei ambiționa și vei munci, te ve căzni și nu vei renunța la propiu țel. Avem destule exemple că se poate. Dacă vrei, poți!

Comentarii

Postări populare